Има деца сред мигрантите, които бяха открити в микробуса до Ихтиман. Органите на реда

...
Има деца сред мигрантите, които бяха открити в микробуса до Ихтиман. Органите на реда
Коментари Харесай

„Натъпкани като в консерва в багажното“: Имало е и деца сред мигрантите в буса

Има деца сред мигрантите, които бяха открити в микробуса до Ихтиман. Органите на реда са открили групата, защото шофьорът е избягал от бензиностанция, без да заплати. Пред Euronews Bulgaria окръжният прокурор на София Наталия Николова съобщи, че измежду чужденците няма потърпевши. 

„ Между тях е имало 10 малолетни лица, като две от тях са били на 8 и 11 години – пътували са с татко си. Едно 17-годишно момче е пътувало с 19-годишния си брат “, разясни Николова.

 
Сами може да си визиите – 43-ма индивида, натъпкани като в консерва в товарния отсек на микробуса. Представете си, в един естествен рейс местата за сядане са 50, а тук на доста по-малко място са събрани 43-ма индивида.
„ Крайна дестинация – Франция и Германия. Посочват, че са заплатили по 3 500 $ на човек “, посочи окръжният прокурор на София.

Междувременно стана ясно, че прокуратурата ще поиска постоянен арест на петима от задържаните, упрекнати за нещастието с мигранти край Локорско.

18 души, умряли от задушаване, бяха открити в зарязан камион край софийското село Локорско в петък следобяд. Други 34 млади мъже от афганистански генезис бяха настанени в столични лечебни заведения, множеството от тях са без заплаха за живота, само че имаше и няколко в по-тежко положение. Те са открити покрай камиона, обезводнени, мокри и премръзнали.

По-рано през днешния ден на Автомагистрала „ Хемус “ е открита нова група от 5-ма незаконни мигранти, сподели още окръжният прокурор на София. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР